Uncategorized

Vendégposzt: Anya vagyok és imádom! – avagy 7 tipp, hogy, hogyan fér össze az énidő és a gyerekek!

Érezted már, hogy teljesen lemerülsz, fel tudnál robbanni. Üvöltözöl és a gyerekeid is csak üvöltöznek. Gondolkoztál, már arról, hogy mi ennek az oka? Esetleg tetszel azért, hogy elkerüld? Tudod mivel lehet a leghamarabb feltöltődni gyerekek mellett? Neeeem!
Íme 7 tipp, hogy, hogyan fér össze az énidő és a gyerekek!

​Néha gyakorlott anyaként is komoly fejtörést okoz, hogy a gyerekek mellett szakítsak arra időt, hogy feltöltődjek energiával. Itt nincs szó önzőségről és még csak el sem hanyagolom a gyerekeim.Csupán nekem, mint anya, mint nő szükségem van arra, hogy saját magammal is törődjek, mivel az én energiám is véges.

Ha ideges vagy a gyerekeid is azok lesznek. Nem csak te esel szét, hanem a gyerekek is és végül a család is.

1. Bűntudat mellőzése

Ha előre megtervezed, és felírod akár az asztali naptárba, akkor még a család tagjai is jobban feltudnak rá készülni, hogy anya fodrászhoz megy “csütörtök délután”. Ha még kisebbek és nem tudnak olvasni, akkor jó pár nappal előtte fel tudod készíteni az esti mese felolvasása után is, úgy hogy átbeszélitek a másnapi teendőiteket. A gyerekek nem előtte fognak hisztizni, a nagyszülők nem panaszkodnak,hogy nem lehetett bírni a gyerekekkel. Nekem van egy nagyon jó mottóm:
HA NEKED JÓ, NEKEM IS JÓ!

2. Segítség kérése

Ne félj segítséget kérni a családtól, párodtól, nagyszülőktől. Akik azokon a napokon, amikor szükséged van rá, vigyáznak a gyerekekre. Ha előre megszervezed, senkinek nem fog gondot okozni, hogy anya kicsit magával is szeretne foglalkozni.

3. Csináld azt, ami legjobban feltölt energiával

Tervezd meg,és próbáld ki, mi az ami a leggyorsabban tölt fel energiával. Ha pontosan tudod,hogy mi jó neked, mire van szükséged, azzal felesleges köröket spórolsz magadnak meg. Lehet., hogy elég naponta félóra, de az is lehet, hogy szükséged van hetente két – három olyan napra, amikor egy – egy órát csak magaddal töltesz el.

4. Soha, de soha ÉRTED, ne engedj belőle!

Azt már most,verd ki a fejedből,hogy bármit ÉRTED!!!! bármit, az énidő kárára tegyél meg. Ragaszkodj hozzá, mert ha egyszer és tényleg csak egyszer engedsz belőle, akkor mindjárt visszaélnek vele.
– Persze, akkor is eljöttél, mikor futni mentél volna! – vágják oda majd a fejedhez.

5. Soha ne panaszkodj,inkább szedd össze magad!

A panaszkodás energiapazarlás. elveszi az energiádat a feleselgess dolgokkal való foglalkozás. Helyette csinálj hasznosat. Tervezd meg a magaddal töltött idődet. Talán észre sem vetted,de nyertél pár percet, amit magaddal töltöttél el.

6. Használj ki minden időt

Nekem a legjobb blogbejegyzések az uszodában születnek, amikor várok a gyerekekre. De főzés közben is kapok ihletet. Szóval bármit nevezel énidőnek, használj hozzá ki minden lehetőséget!

7. Minőségi idő

Nem véletlen,hogy ezt hagytam a legvégére. Borzasztóan fontosnak tartom a minőséget is. Lehet egy jó könyv.Egy félóra torna az esti mese alatt. Heti kétszer egy óra edzőteremben. Bármi, ami energiával tölt fel.

 

Ahhoz, hogy az anyai szerepeim között tökéletesen lavírozni tudjak, szükségünk van a tudatos és rendszeres énidőre.

Neked van énidőd?
Tudod mire van szükséged, ahhoz hogy energiával töltődj fel?

Ha még nem tudod itt az idő tervezd meg!

Jó kikapcsolódást kívánok!

Ha tetszett a blogbejegyzésem oszd meg másokkal vagy hagyj egy kommentet!

Követni tudsz:

Instagarm: https://www.instagram.com/timeajergel
Facebook: https://www.facebbook.com/jergeltimea

Blog: http://www.anyavagyok.hu
Blog facebook oldalán: https://www.facebbok.com/anyavagyok

Puszi nektek!

Hozzászólás